1

Vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Gespot door  Jasper  op 2020-04-21 20:35:31
<div>De Amsterdamse Waterleidingduinen staat inmiddels bekend als vossen hotspot van Nederland. Het gehele jaar door struinen diep in de Amsterdamse Waterleidingduinen tientallen vossen rond. De vossen zijn vaak te vinden op de Duizendmeterweg. Dit is ongeveer 40 minuten lopen vanaf de ingangen Panneland en de Zandvoortselaan. <br><br>Eenmaal op de Duizendmeterweg aangekomen zul je goed om je heen moeten kijken in de bosjes, vossen zijn schuwe dieren en laten zich niet snel zien. De lange wandeltocht is dan ook geen garantie dat je, als je op het pad blijft, vossen tegenkomt. In de Amsterdamse Waterleidingduinen is het op veel plaatsen toegestaan om van het pad af te gaan. Wil je er echt voor gaan is het dus aan te raden om door de bosjes te struinen op zoek naar de vossen. Als je eenmaal een vos tegenkomt houdt dan gepaste afstand en probeer de vos niet op te jagen. Omdat de vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen wel redelijk gewend zijn aan mensen zijn ze niet heel bang voor je, en als je ze eenmaal gevonden hebt zullen ze hoogstwaarschijnlijk niet meteen wegrennen en heb je tijd om foto's te maken. Behandel ze dus met respect en heb geduld. Maar omdat het de natuur is, houdt altijd je camera paraat. Want als de vos andere plannen heeft wacht die niet op je!<br><br>Een kleine tip, op een drukke dag zijn er veel fotografen aanwezig voor de vossen. Spot de fotograaf en hoogstwaarschijnlijk zijn er vossen in de buurt. Houdt er wel rekening mee dat er bij grote groepen fotografen de dieren erg onrustig kunnen worden. Spreek elkaar hier zo nodig op aan zodat de vossen zo rustig mogelijk verder kunnen.<br><br>Op de Duizendmeterweg staat ook een klein huisje, onder de regelmatige bezoekers bekend als 'het Bushokje'. Hier heb je de gelegenheid om rustig te zitten en bij te komen.<br><br>Door de drukte in de Amsterdamse Waterleidingduinen komt&nbsp; het helaas voor dat de vossen vaak gevoerd worden. Ondanks dit een mooi lokkertje is om een mooi plaatje te schieten is dit absoluut niet toegestaan en er wordt hier dan ook op gecontroleerd en waar nodig boetes uitgedeeld. Voer de vossen dus niet!<br><br>Op weg naar de Duizendmeterweg heb je ook genoeg kansen om Damherten tegen te komen. Daarom raadt ik aan om je camera op de parkeerplaats al gereed te hebben want je weet nooit wat je tegenkomt!<br><br>Een dagkaart voor de Amsterdamse Waterleidingduinen kost 2 euro en een parkeerkaartje kost hetzelfde voor de hele dag. Ben je van plan vaker te gaan? Dan raad ik aan om een jaarkaart te nemen. Dit kost 10 euro per jaar en zorgt er voor dat je altijd met een geldig bewijs naar binnen gaat. De Amsterdamse Waterleidingduinen is geopend van zonsopgang tot zonsonderdag. Houdt het seizoen dus in de gaten voor actuele openingstijden.<br><br>Meer informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen is te vinden op hun website: <a href="https://awd.waternet.nl/">https://awd.waternet.nl/</a></div>
De Amsterdamse Waterleidingduinen staat inmiddels bekend als vossen hotspot van Nederland. Het gehele jaar door struinen diep in de Amsterdamse Waterleidingduinen tientallen vossen rond. De vossen zijn vaak te vinden op de Duizendmeterweg. Dit is ongeveer 40 minuten lopen vanaf de ingangen Panneland en de Zandvoortselaan.

Eenmaal op de Duizendmeterweg aangekomen zul je goed om je heen moeten kijken in de bosjes, vossen zijn schuwe dieren en laten zich niet snel zien. De lange wandeltocht is dan ook geen garantie dat je, als je op het pad blijft, vossen tegenkomt. In de Amsterdamse Waterleidingduinen is het op veel plaatsen toegestaan om van het pad af te gaan. Wil je er echt voor gaan is het dus aan te raden om door de bosjes te struinen op zoek naar de vossen. Als je eenmaal een vos tegenkomt houdt dan gepaste afstand en probeer de vos niet op te jagen. Omdat de vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen wel redelijk gewend zijn aan mensen zijn ze niet heel bang voor je, en als je ze eenmaal gevonden hebt zullen ze hoogstwaarschijnlijk niet meteen wegrennen en heb je tijd om foto's te maken. Behandel ze dus met respect en heb geduld. Maar omdat het de natuur is, houdt altijd je camera paraat. Want als de vos andere plannen heeft wacht die niet op je!

Een kleine tip, op een drukke dag zijn er veel fotografen aanwezig voor de vossen. Spot de fotograaf en hoogstwaarschijnlijk zijn er vossen in de buurt. Houdt er wel rekening mee dat er bij grote groepen fotografen de dieren erg onrustig kunnen worden. Spreek elkaar hier zo nodig op aan zodat de vossen zo rustig mogelijk verder kunnen.

Op de Duizendmeterweg staat ook een klein huisje, onder de regelmatige bezoekers bekend als 'het Bushokje'. Hier heb je de gelegenheid om rustig te zitten en bij te komen.

Door de drukte in de Amsterdamse Waterleidingduinen komt  het helaas voor dat de vossen vaak gevoerd worden. Ondanks dit een mooi lokkertje is om een mooi plaatje te schieten is dit absoluut niet toegestaan en er wordt hier dan ook op gecontroleerd en waar nodig boetes uitgedeeld. Voer de vossen dus niet!

Op weg naar de Duizendmeterweg heb je ook genoeg kansen om Damherten tegen te komen. Daarom raadt ik aan om je camera op de parkeerplaats al gereed te hebben want je weet nooit wat je tegenkomt!

Een dagkaart voor de Amsterdamse Waterleidingduinen kost 2 euro en een parkeerkaartje kost hetzelfde voor de hele dag. Ben je van plan vaker te gaan? Dan raad ik aan om een jaarkaart te nemen. Dit kost 10 euro per jaar en zorgt er voor dat je altijd met een geldig bewijs naar binnen gaat. De Amsterdamse Waterleidingduinen is geopend van zonsopgang tot zonsonderdag. Houdt het seizoen dus in de gaten voor actuele openingstijden.

Meer informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen is te vinden op hun website: https://awd.waternet.nl/

© 2020 Photospot.nl