1

Damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Gespot door  Jasper  op 2020-04-22 20:41:33
<div>Damherten zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen in grote getale aanwezig. Volgens een telling in maart 2019 zijn er ongeveer 3300 herten die door het gebied heen struinen. Met dit soort aantallen is het dan ook niet gek dat je niet lang hoeft te zoeken voordat je een hert tegenkomt. Het maakt niet uit welke van de 4 ingangen van de Amsterdamse Waterleidingduinen je in gaat, de kans is groot dat je binnen tien minuten oog in oog staat met de eerste herten.<br><br>De Damherten zijn schuwe beesten, hierdoor kan het zijn dat ze zich op drukke dagen niet zo snel laten zien en je van de paden af moet om ze te vinden. Omdat ze schuw zijn zullen ze ook snel schrikken van mensen dus houdt je camera paraat voordat ze verdwenen zijn. Herten leven in roedels. Hierdoor zijn ze ook wat makkelijker te spotten. De mannetjes in de roedel zijn te herkennen aan geweien.<br><br>Rond oktober/november is de bronstijd. In deze tijd laten de mannetjes goed van zich horen door te 'burlen', een imponerend hard boerend geluid wat je zeker een keer mee moet maken. <br><br>Een dagkaart voor de Amsterdamse Waterleidingduinen kost 2 euro en een parkeerkaartje kost hetzelfde voor de hele dag. Ben je van plan vaker te gaan? Dan raad ik aan om een jaarkaart te nemen. Dit kost 10 euro per jaar en zorgt er voor dat je altijd met een geldig bewijs naar binnen gaat. De Amsterdamse Waterleidingduinen is geopend van zonsopgang tot zonsonderdag. Houdt het seizoen dus in de gaten voor actuele openingstijden.<br><br>Meer informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen is te vinden op hun website: <a href="https://awd.waternet.nl/">https://awd.waternet.nl/</a></div>
Damherten zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen in grote getale aanwezig. Volgens een telling in maart 2019 zijn er ongeveer 3300 herten die door het gebied heen struinen. Met dit soort aantallen is het dan ook niet gek dat je niet lang hoeft te zoeken voordat je een hert tegenkomt. Het maakt niet uit welke van de 4 ingangen van de Amsterdamse Waterleidingduinen je in gaat, de kans is groot dat je binnen tien minuten oog in oog staat met de eerste herten.

De Damherten zijn schuwe beesten, hierdoor kan het zijn dat ze zich op drukke dagen niet zo snel laten zien en je van de paden af moet om ze te vinden. Omdat ze schuw zijn zullen ze ook snel schrikken van mensen dus houdt je camera paraat voordat ze verdwenen zijn. Herten leven in roedels. Hierdoor zijn ze ook wat makkelijker te spotten. De mannetjes in de roedel zijn te herkennen aan geweien.

Rond oktober/november is de bronstijd. In deze tijd laten de mannetjes goed van zich horen door te 'burlen', een imponerend hard boerend geluid wat je zeker een keer mee moet maken.

Een dagkaart voor de Amsterdamse Waterleidingduinen kost 2 euro en een parkeerkaartje kost hetzelfde voor de hele dag. Ben je van plan vaker te gaan? Dan raad ik aan om een jaarkaart te nemen. Dit kost 10 euro per jaar en zorgt er voor dat je altijd met een geldig bewijs naar binnen gaat. De Amsterdamse Waterleidingduinen is geopend van zonsopgang tot zonsonderdag. Houdt het seizoen dus in de gaten voor actuele openingstijden.

Meer informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen is te vinden op hun website: https://awd.waternet.nl/

© 2020 Photospot.nl