1

Vogelkijkhut de Poelruiter

Gespot door  Jasper  op 2020-05-05 14:03:18
<div>In de Oostvaardersplassen zijn veel verschillende dier- en vogelsoorten te vinden en is een geliefde plek voor natuurliefhebbers. Vogelkijkhut de Poelruiter is voor mij persoonlijk de mooiste plek van allemaal.<br><br>De hut kijkt uit over een groot stuk water vol met verschillende vogelsoorten. Het hoogtepunt van deze lange lijst met verschillende soorten vogels is de Ijsvogel. De ijsvogel is een vogel die niet wegtrekt en er is daarom kans dat je deze het hele jaar door kan zien. Uit eigen ervaring is de beste tijd om ze te spotten tussen februari en september.&nbsp;<br><br>Naast de Ijsvogel zijn er nog veel meer vogelsoorten te vinden in de hut, hieronder vallen bijvoorbeeld Gekraagde Roodstaartjes, Putters, Gierzwaluwen en soms zelfs een Buizerd.<br><br>Vogelhut de Poelruiter is te bereiken via de Praamweg. deze weg is met de auto te berijden. Omdat de hut vrij populair is staan er vaak auto's langs de kant van de weg waar zich de ingang naar de hut bevindt. Het pad wat naar de hut loopt is van grind en is goed begaanbaar bij zonnig weer. In de winter of met regen kan er veel modder ontstaan waardoor het lastiger te bereiken is. Volg dit pad en sla bij de T-splitsing vervolgens links af en je ziet de hut liggen.</div>
In de Oostvaardersplassen zijn veel verschillende dier- en vogelsoorten te vinden en is een geliefde plek voor natuurliefhebbers. Vogelkijkhut de Poelruiter is voor mij persoonlijk de mooiste plek van allemaal.

De hut kijkt uit over een groot stuk water vol met verschillende vogelsoorten. Het hoogtepunt van deze lange lijst met verschillende soorten vogels is de Ijsvogel. De ijsvogel is een vogel die niet wegtrekt en er is daarom kans dat je deze het hele jaar door kan zien. Uit eigen ervaring is de beste tijd om ze te spotten tussen februari en september. 

Naast de Ijsvogel zijn er nog veel meer vogelsoorten te vinden in de hut, hieronder vallen bijvoorbeeld Gekraagde Roodstaartjes, Putters, Gierzwaluwen en soms zelfs een Buizerd.

Vogelhut de Poelruiter is te bereiken via de Praamweg. deze weg is met de auto te berijden. Omdat de hut vrij populair is staan er vaak auto's langs de kant van de weg waar zich de ingang naar de hut bevindt. Het pad wat naar de hut loopt is van grind en is goed begaanbaar bij zonnig weer. In de winter of met regen kan er veel modder ontstaan waardoor het lastiger te bereiken is. Volg dit pad en sla bij de T-splitsing vervolgens links af en je ziet de hut liggen.

© 2020 Photospot.nl