1

Europa Point Lighthouse

Gespot door  Jasper  op 2020-05-05 14:26:22
<div>Op bijna het zuidelijkste puntje van Gibraltar is de Europa Point Lighthouse te vinden. Een vuurtoren die uitkijkt op de Middellandse Zee en bij goed weer ook Marokko. Gelegen aan het Europa Point spat deze rood-witte vuurtoren uit bij de rest van de omgeving. <br><br>Officieel in gebruik genomen in 1841 dient de vuurtoren al bijna 200 jaar dienst aan schippers op zee om ze door de smalle Straat van Gibraltar te navigeren. De toren is slechts 20 meter hoog en bevindt zich 49 meter boven zeeniveau. De oude lampen in de toren zijn in 2016 vervangen door moderne LED verlichting en zijn tot meer dan 30km te zien. Met helder weer is deze vuurtoren dus ook te zien vanuit Marokko!<br><br>De vuurtoren is een ware trekpleister&nbsp; voor toeristen dus houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn. Het gebied is makkelijk te bereiken met de bus. Maar er is ook een ruime parkeerplaats aanwezig. Let wel op, deze parkeerplaats grenst aan de Ibrahim-al-Ibrahim moskee en kan bij diensten binnen de moskee een stuk drukker zijn.<br>(<em>Kleine tip, ook deze moskee is prachtig om op beeld te zetten!)<br><br></em>Naast te vuurtoren en moskee is er ook een kleine winkel aanwezig waar je rustig kan zitten om wat te eten en drinken.</div>
Op bijna het zuidelijkste puntje van Gibraltar is de Europa Point Lighthouse te vinden. Een vuurtoren die uitkijkt op de Middellandse Zee en bij goed weer ook Marokko. Gelegen aan het Europa Point spat deze rood-witte vuurtoren uit bij de rest van de omgeving.

Officieel in gebruik genomen in 1841 dient de vuurtoren al bijna 200 jaar dienst aan schippers op zee om ze door de smalle Straat van Gibraltar te navigeren. De toren is slechts 20 meter hoog en bevindt zich 49 meter boven zeeniveau. De oude lampen in de toren zijn in 2016 vervangen door moderne LED verlichting en zijn tot meer dan 30km te zien. Met helder weer is deze vuurtoren dus ook te zien vanuit Marokko!

De vuurtoren is een ware trekpleister  voor toeristen dus houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn. Het gebied is makkelijk te bereiken met de bus. Maar er is ook een ruime parkeerplaats aanwezig. Let wel op, deze parkeerplaats grenst aan de Ibrahim-al-Ibrahim moskee en kan bij diensten binnen de moskee een stuk drukker zijn.
(Kleine tip, ook deze moskee is prachtig om op beeld te zetten!)

Naast te vuurtoren en moskee is er ook een kleine winkel aanwezig waar je rustig kan zitten om wat te eten en drinken.

© 2020 Photospot.nl